tisdag 16 juli 2013

Vardagsrum övervåning

Först en tillbakablick på hur det såg ut från början, då vi flyttade in.



Här har vi slipat "betsat" och lackat golvet. Jag vet inte om det var bets egentligen men någon form av färgpiggment. Väldigt svårt att få till en jämn nyans. Det skulle gnuggas på med en svamp. 1liter piggment räckte till ca 36m2 och det finns en del kvar i burken. Det blev nog lite i mörkaste laget och lite flammigt i början innan jag fick in snitsen. Efter färgning var det tre lager lack.



Sonja ville måla om väggarna och vi var båda överens om att golvet var för mörkt. Vi var först inne på att måla vitt. Men i stället blev det ett laminatgolv. Samma som i sovrummet. Här har vi maskerat taklisterna och sparmålat och Sonja har börjat rolla.



Möblerna ställde vi i mitten av rummet medans vi målade men när golvet skulle läggas var vi tvungna att flytta dem först till ena halvan av rummet. När sedan första halvan av golvet var lagt fick vi bära alla möbler dit.



Tillslut blev det klart. Det hade hunnit bli så mörkt när bilden togs så den blev väldig gryning och man ser inte riktigt hur det ser ut.

Inga kommentarer: