tisdag 29 juni 2010

Mindre trädgårdslandVi bestämde oss för att ha ett mindre trädgårdsland och odla i lådor i stället för i "friland". Trädgårdslandet måste också göras mindre för att ge plats åt växthust. Sagt och gjort så var det bara att ta tag i spaden och börja. Det stora "schabraket" använder vi för att sila jorden från rötter innan vi fyller i trälådorna.


Första stenarna i muren är borta. Nu är det bara att börja att kärra bort först matjord och sedan, ja vad ska man kalla den jorden? En väldigt ljus jord som ser ut som sand i färgen men ändå inte är sand. Kan det vara morän? Det syns på kommande bilder.


Först grävde jag bort jorden i ett "dike" så att jag kunde lägga i första skiftet med stenar till muren.


Stenarna är väldigt tunga. Kanske 50kg eller mer.

Men till slut är första skiftet på plats.


Sedan är det bara att kärra bort mera jord.

Dags för andra skiftet.


Nu är all jord borta. Eller rättare sagt nu är marken i nivå med gräsmattan. Den lilla muren till vänster ska antingen bort eller göras om. Den la jag för att se hur det ser ut. Det är mest korta stenar och det bör vara lite större stena. Dessutom ligger den inte i våg. Jag vet inte om den om den behövs men det verkar som om den gamla muren som låg i bakkant på tädgårdslandet inte är två skiften utan bara ett som ligger i jämnhöjd med översta skiftet på den nya muren. Kanske bör man göra något för att stabilicera marken så att den inte rasar.Som sagt den muren rakt fram ska göras om. Med större stenar som lägs i våg. Men det får bli lite längre fram.

Inga kommentarer: